tisdag 8 december 2015

Lutfisk och annan Sjömat.

Min norska vän Elias sänder varje år torkad torsk för tillredning av lutfisk på norskt vis. Det är både spännande och gott att laga egen lutfisk. Bifogar Elia'se-mail till mig där han beskriver processen.
I slutet finner du en verkligt fin norsk kokbok för hantering och tillredning av "verldens beste fisk".
Detta om något torde vara  den mest hälsosamma mat för oss LCHF'are som strävar till ett hälsosammare liv, eller bekämpar någon av de stora folksjukdomarna. Ingen mat för fiskallergiker..

Julens lutefisk undervegs!

Skinnet er fjernet så du kan bare legge den rett i vatn, gjerne rennende. Men skifte et par ganger per dag går også greitt. Den må stå kjølig.

Når den er utvatnet er den lett å dele opp på tvers i passe stykker.

Stykkene legger du i lut. 50gr kaustikksoda pr 10 liter vatn.

Fisken ligger i luten i 48 timer.

Da tar du fisken opp av luten og legger den i kalt vann, gjerne rennende om det er mulig. Men ellers går det greitt om du skifter vann 2-3 ganger for dag. Etter tre dager i vann skulle den være klar til koking.

Jeg koker den i egen kraft enten i mikrobølgeovn. Jeg legger den i et en ildfast form av glass og strekker over en plastfoile. Gladpack.

Det samme kan du gjøre i steikeovn. Der må en strekke over alumeniumsfolie. På følgende lenken finner du litt opplysning. http://www.godfisk.no/Sj%C3%B8matskolen/Bearbeiding-og-lagring/H%C3%A5ndtering/Hjemmelaget-lutefisk

Jag lade just min fisk i vatten för att mjukas upp.

Vi hörs, Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar